dag 3 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van danielle koning - WaarBenJij.nu dag 3 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van danielle koning - WaarBenJij.nu

dag 3

Blijf op de hoogte en volg danielle

21 Januari 2008 | Suriname, Paramaribo

Zo,
Vroeg uit de veren.
Ik ben vroeg naar bed gegaan en vanochtend om half 6 opgestaan om me netjes te kunnen presenteren om 7 uur sochtends.
Eenamaal aan gekomen bij de directice laat ze me nog maar even wachten.......(30min)
Nou even een babbelltje en ze brengt me naar zuster geen idee meer hoe ze heet.
Overrompeld door gastvrijheid en andere culturen word ik in een ruimte geduwd die ze een lokaaltje noemen.
Dus ik vul nog maar wat papieren in en we bespreken mijn doelen en kijken welke afdeling het beste bij mij past.
Uiteindelijk wordt het besluit genomen dat ze me eerst of later op kinderafdeling plaatst en daarna of eerst naar interne geneeskunde.
Nou we zullen zien.
Zo de zuster staat op en pakt me hand en gaat met mij aan de hand het gehele zieknhuis laten zien.
Ze stelt me aan iedereen voor en stapt overal gewoon naar binnen.
Ook de verloskamer waar een vrouw bezig is met een kind te krijgen maar tijdens het puffen nog even tijd heeft mijn hand te schudden.
Ook op de intensive care schreeuwt iedereen vrolijk hallo als ik gedag zeg.
Na de rondleiding kan ik terug naar mijn kamer en morgenochtend moet ik mezelf weer melden.
Nou ik besluit naar de stad te gaan en na een flink eind lopen ben ik eindelijk hier terecht gekomen.
Ik heb nog maar weining tijd dus ik ga weer stoppen.
Ik weet nu waar het is en zal dus snel weer terug komen
op internet.
xxxx
ik mis jullie

• 21 Januari 2008 - 19:05

Mam:

Daar ben ik weer, ja ook ik ben een pc-verslaafde geloof ik. Wat heb je je eerste dag beeldend beschreven! Zag het zo voor me en moest de hele tijd glimlachen of voluit lachen. Heerlijk hoor zo'n zonnig berichtje.

Er kwam vandaag een bedankje binnen voor jou voor het meeleven bij het overlijden van de oma van Shivani.

En ik mis jou ook,
    liefs mam

• 21 Januari 2008 - 19:18

Anita:

Hoi, hoi,
    Jij kent mij niet persoonlijk, maar mijn naam heb je vast wel eens van je mam gehoord. Het lijkt me erg leuk om jouw belevenisen in Suriname te volgen en ik ben van plan regelmatig op deze site te kijken.
    Knap wat jij allemaal durft te ondernemen. Ik heb daar echt bewondering voor.
    Veel succes bij alles wat je onderneemt.
    Groetjes Anita.

• 21 Januari 2008 - 21:42

Shiny:

Hey dappertje,

Wat leuk je verhalen te lezen!!! En ik vond het echt tof dat ik je op msn even sprak vanavond! Ben blij dat je het daar naar je zin hebt en dat je zo gastvrij wordt ontvangen!!!!
    Ik ga al je verhalen lezen en zal proberen je wat berichtjes achter te laten!!!
    Meis geniet daar, leer veel en schrijf nog meer he! (zowel hier op de site als in je dagboek!!)
    Liefs en dikke kus!
    X Shiny, je nep-zusje vanuit NL

• 22 Januari 2008 - 20:25

Eef:

zo dat was me even een dag. Ik heb toch iets andere herinneringen aan de ic haha. maar goed volgens mij gaat het wel goed komen daar. echt leuk zo´n site

groetjes xxx eef

• 22 Januari 2008 - 21:20

Johan Weug:

Hoi Nichtje,

Ik bewonder je energie en je keuze. Probeer die gastvrijheid, en zeker ook andere cultuur eigenschappen, te doorgronden en dat is iets wat je echt rijk maakt.
    Heb ik wel eens vertelt dat ik een half jaar met een Surinamer heb samengewoond? Hij was dan wel getrouwd met een Nederlandse vrouw maar ik heb toch mijn voeten onder de tafel gehad van een Surinamer. Het was echt een toffe tijd. Wat mij na meer dan 27 jaar later bij is gebleven het rustige relativerende instelling en het verschrikkelijk heete eten. Ik heb er een mooie tijd gehad, dat wens ik jou ook. Laat af en toe eens wat horen en ... Neem je wat lekkers voor mij mee? Svp geen aapje!

Een warme knuffel uit het zeeuwse, Johan.

• 23 Januari 2008 - 16:58

Tamara:

hey meis,
    echt gaaf zo site, ik ben blij dat je goed ben aangekomen en dat je ook zeer goed bent opgevangen.
    Geweldig om zo alles te lezen wat je allemaal mee maakt, nou succes verder en hou ons op de hoogte he.
    Je krijgt ook de groetjes van wendy K, ze moet nog 2x per week revalideren de rest van de dagen is ze gewoon thuis.
    xxxxxx
    groetjes en liefs Tamara