obsetrie - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van danielle koning - WaarBenJij.nu obsetrie - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van danielle koning - WaarBenJij.nu

obsetrie

Blijf op de hoogte en volg danielle

24 April 2008 | Suriname, Paramaribo

ok,
Om mijn laatste doelen voor school te behaalen en nog wat te orienteren en wat nieuwe dingen te leren, ben ik van de week een week op obsetrie geweest.
Dat was wel erg leuk.
Altijd leuk zwangere vrouwen en kraamvrouwen.
Er zijn veel kindjes geboren en het is erg lief om allemaal van een afstandje dat te bekijken.
Je snapt zelf wel dat het wel echt iets voor mij was.
Volgende week ga ik waarschijnlijk naar de kinder afdeling om daar nog even te kijken.
Het is wel hee leuk allemaal.
Iedereen zorgt goed voor me op stage.
Ik ben nu de nederlandse student die hier nu het langste is.
Dus dat is wel erg leuk want ik ben ook de eerste die nu weg gaat.
Jeeeeeeeh
Nou nog 17 dagen en dan ben ik thuis.
Wel raar hoor ik zal van de week is kijken of ik alvast een doos kan posten met wat spullen er in.
Dat zou wel erg gemmakelijk zijn want ik wilme hangmat en dergelijke wel gewoon mee nemen.
dus tot snel en ik zie jullie daar wel weer.
xxxxxxxxxxxxxxx

• 24 April 2008 - 21:38

Mam:

Heb net je foto's bekeken van Brownsberg. Prachtige natuur! Wat zul jij straks thuiskomen met veel nieuwe ervaringen.

We gaan je kamer zoetjesaan weer in orde maken, hij heeft even gediend als logeerkamer voor Cor en Liesbeth. We gaan het tweede bed weer naar boven sjouwen en alles terugzetten zoals het was toen je vertrok.

Maar eerst krijgen we nog een logeetje. Spike komt hier mei-vakantie vieren. Hij neemt zijn eigen bed (bench)mee hoor.

Alles is nu groen geworden, de bloesembomen staan volop in bloei. En ik zie er natuurlijk ook anders uit als toen we je wegbrachten, zo zonder pruik. Mijn grijze haar groeit héél langzaam maar wel met krullen. Er zijn mensen die me niet herkennen, ook door de nieuwe rode bril. Je bent dus gewaarschuwd.

Nog 17 dagen, dan kun je alles met eigen ogen zien. Gelukkig is het dan niet meer zo koud hier, want het zal best een overschakeling zijn. Geukkig hebben we wel warm water en een ligbad. Ik stel me zo voor dat je daar naar verlangt.

Geniet nog even van al die lieve kindjes en je nieuwe vrienden. Voor je het weet ben je weer terug en krijg je heimwee naar daar.

Dikke knuffel, mam.

• 25 April 2008 - 08:34

Tjebbie:

Hoi meissie,
    Nog eventjes!!! Hou voldoende zakdoeken uit je koffer voor het afscheid nemen. Want dat zal ook niet meevallen. Je hebt in die paar maanden zoveel vrienden en vriendinnen toegevoegd aan je toch al grote lijst in Nederland. Wat je hangmat betreft. We hebben hier geen dievenijzers om op te hangen. Bomen in de tuin ook al niet. Misshcien kan je 'm in het Nollebos of Oranjezon uitproberen.
    Meissie, we tellen de dagen mee met je en verlangen ernaar om je weer hier te zien met al je verhalen.
    Dikke knuffel,

Tjebbie

• 25 April 2008 - 12:52

Tjebbie:

Ik heb een versje gemaakt en moest dat van je moeder naar je toesturen.

De bolling van de aarde
    verbergt je voor mijn ogen
    die op zoveel noorderbreedte
    de afstand tot