carneval - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van danielle koning - WaarBenJij.nu carneval - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van danielle koning - WaarBenJij.nu

carneval

Blijf op de hoogte en volg danielle

02 Februari 2008 | Suriname, Paramaribo

dag mensen
Ik zit nu bij het vat de nederlandse please to be.
Zo vanochtend heb ik jolien en chantal opgehaald bij hun studenten huis.
Daarna zijn we even de stad in geweest bij hermitage mall.
Daarna heb iki ze naar mijn appartemant gebracht.
Ondertussen heeft anoeska voor mij en mijn nederlandse gasten soauto soep gemaakt.
Die zijn we jenny wezen eten.
Was echt heel leuk.
Eenmaal ijn de stad aangekomen zaten we midden in de carneval optocht.
Het waren maar 4 wagens ofzo maar ze wisten wel van dansen.
T was echt heel leuk.
En nu is het zaterdag avond zijn we gestand op het terras en gaan we zo wat eten.
Ook niels de nederlandse student geneeskunde hebben we hier mee afgesproken. (het vat)_
Hij gaat ook mee eten en weet ons nog wat handige tips te geven voor we weg gaan.
Jullie daar veel plezier met de sneeuw.
Ikga nog even veder in me t-shirt op het terras.
Jaja jullie hadden liever hier willen zijn maar helaas het is niet zo.
xxxxxxxx
uit het warme suriname.

• 02 Februari 2008 - 23:12

Mam:

Hoi feestmuts,

Ik heb via Google foto's van 't Vat en de Waag gezien, the places to be. (je bent nog steeds een taalkundig-allochtoontje, hè?)en dat zag er niet verkeerd en best chique uit. Maar Nederlandse studenten behoren in Paramaribo natuurlijk niet tot de arme drommels zoals hier, neem ik aan.

Vertel nog eens wat meer over je appartementje als het kan, ben heel benieuwd.

Gek idee dat ze daar ook praalwagens en carnaval hebben. Ik heb nooit eerder een optocht live gezien, jij wel? Ook een vreemd idee dat jij nu in t-shirt op een terras zit en wij nu gaan slapen. Nee, ik ben niet jaloers, of toch een klein beetje, maar wij hebben hier geen muggen en dat is ook wel lekker.

Leuk ook dat er nu twee Walcherse staigaires bijgekomen zijn, wens Jolien en Chantal maar succes van mij.

Tot mails,
    we denken heel veel aan je,liefs Mam

• 03 Februari 2008 - 10:06

Tjebbie:

Ik heb me afgevraagd wat in je leven nu eigenlijk veranderd is sinds je in Paramaribo bent. Eigenlijk alleen het weer want je werkt, gaat uit, hebt vrienden, eten wat je lekker vindt en plaatsen waar je uit kan gaan om 'wat' te drinken, al zijn de namen van die gelegenheden wat anders. Een spreekwoord zegt: 'Wat in het Vat zit verzuurt niet!'
    Dus ga zo nu en dan maar lekker wat drinken in het Vat. Wat anders is daar is het verschil in tijd. Dat levert hier in huis geen moeilijkheden op want ik heb jouw grote wandklok op Paramaribotijd gezet dan hoeven we niet steeds te rekenen om vier uur van onze tijd af te trekken. Ik loop gewoon even naar boven.
    Ik wens je sterkte met je werk en veel plezier in de rest van de tijd.
    Ik mis je wel.

Knuffel van Tjebbie